Имаме стартирало разделение по нови оси - русофили и критично настроените

...
Имаме стартирало разделение по нови оси - русофили и критично настроените
Коментари Харесай

Проф. Христова: Янев ще създаде партия, която ще влезе в парламента


" Имаме стартирало разделяне по нови оси - русофили и сериозно настроените против дейностите на Путин. Те са свързани с националистични настроения. През този външен спор евентуално ще стартира развой на катализиране на критически политически процеси. Почти е ясно, че Янев ще направи партия, тя ще набере антилиберално настроените и ляво насочените и ще влезе в Народното събрание ". Това съобщи политическият психолог проф. Антоанета Христова в " Твоят ден ". 

По думите й Радев е в ясна " разкрачена " позиция. Затова той още се пробва да жонглира транспарантно. сред " Янев е с консервативно ляв родолюбив профил. Той ще сътвори уравновесен профил. Неговите послания са ориентирани към гласоподавателите на Българска социалистическа партия. Голяма част от гласоподавателите на Има Такъв Народ и " Възраждане " ще гласоподават за него. Ще имаме лява вълна, на което би трябвало да има мобилизиращо се дясно ", счита тя.

Политологът Любомир Стефанов счита, че неминуемо спорът в Украйна ще донесе промени и за нашата политика. " Дължим си изтрезняване и нареждане на историческат ни битност. Дано това докара до трезва преценката на протичащото се ", изрази вяра той. По думите му е значимо какво ще предприеме и по какъв начин ще развива концепциите си.

" Виждам реабилитация на план като " Атака ". Запътил се е към националистически план, само че много по-умерен от другите. Не е инцидентно, че Янев подаде оставка, това е обвързано с желанието му за нов политически план, само че това може да му изиграе неприятна смешка. Когато страстите спаднат, хората ще си дадат отговор какво се случва, а поляризирането няма да докара до управническа опция ", смята Стефанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР